Sil.Flex™ Stoma Pad

Nieuw revolutionair siliconenpad. Absorbeert de druk onder het tracheostoma, voorkomt en geneest decubitus.

Gebruik

De huid rondom het tracheostoma heeft dagelijks goede verzorging nodig. Het gebruik van een tracheostoma veroorzaakt een constante druk onder het tracheostoma. Die druk kan huidirritatie en zelfs decubitus veroorzaken. Ter voorkoming van die constante druk biedt AllMedical bv als oplossing de SilFlex Stoma Pad. Het Sil.Flex Stoma Pad werkt als een kussen. Het maakt het dragen van een tracheostoma comfortabel omdat er geen direct contact meer is met het minder flexibele materiaal van de tracheostoma. Bovendien biedt de Sil.Flex bij al aanwezige huidirritaties een verzachtend en helend effect.

 

Eigenschappen

De Sil.Flex Stoma Pad is gemakkelijk te verwijderen omdat het geen kleeflaag heeft. Tijdens de dagelijkse verzorging is het gemakkelijk afwasbaar onder de kraan. De Silflex Stoma Pad is aan een kant een beetje geruwd, hierdoor glijdt het niet zomaar weg. Door de opening is de Sil.Flex Stoma Pad eenvoudig onder elk tracheostoma aan te brengen. Nieuw is de ronde Silflex Cloud, te gebruiken bij zilveren canules, of wanneer de canule dagelijks uitgehaald worden.

 

Materiaal

Sil.Flex Stoma Pads zijn gemaakt van een zacht siliconen gevuld kussen in een polyurethaan folie. Sil.Flex is hypoallergeen en latex-vrij.

 

Verpakking en afmetingen

Per stuk , steriel verpakt. Per patiënt eenmalig te gebruiken De Sil.Flex Stoma Pad is verkrijgbaar in drie maten Voor kleine kinderen tot grote volwassenen

De TrachGuard™ of de TrachStay™ kan in combinatie gebruikt worden met de Sil.Flex Stoma Pad.

3 maten Silflex siliconen pad

Silflex siliconen pad maat 1

Silflex 1

Silflex siliconen pad maat 2

Silflex 2

Silflex siliconen pad maat 3

Silflex 3